Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ 19.04.2012



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19/4/2012


Στην απόλυση εργαζόμενου-συνδικαλιστή, πρώην Γενικού Γραμματέα και νυν αναπληρωματικού μέλους του ΔΣ της Ένωσης Τεχνικών Τύπου Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μουντάκη προχώρησε η εργοδοσία της εφημερίδας «Μετροσπορτ» ήδη από την 1 Δεκεμβρίου του 2011.


Για ακόμη μία φορά ο ιδιοκτήτης του εν λόγω εκδοτικού ομίλου, κος Ανδρώνης, έδειξε το σκληρό του πρόσωπο θέλοντας να καταστρατηγήσει οποιαδήποτε υγιή φωνή, η οποία διεκδικεί και αντιδρά απέναντι στις αντεργατικές τακτικές του, με τη μη τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με την καθυστέρηση εως και 6 μηνών από δεδουλευμένους μισθούς.


Στην περίπτωση του κου Μουντάκη, όμως οι αντεργατικές τακτικές της εργοδοσίας άγγιξαν πιο προσωπικά και λεπτά θέματα, όπως αυτό της υγείας.


Πιο συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Μουντάκης προ 6μηνου εγχειρήστηκε με ανοιχτή επέμβαση καρδιάς και η εργοδοσία βρήκε την «ευκαιρία» να τον διαγράψει από τις λίστες των εργαζομένων της ενώ είχε ήδη ενημερωθεί για τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του και ότι ο εργαζόμενος θα λήψει από τη θέση του προκειμένου να αναρρώσει πλήρως για τουλάχιστον 6 μήνες, τόσο από τον ίδιο όσο και από τον Ασφαλιστικό του Φορέα.


Αλλά ούτε αυτό «συγκίνησε» τον κο Παύλο Ανδρώνη , ο οποίος έσπευσε να τον διαγράψει από το προσωπικό της επιχείρησής του. Μαλιστα όταν έλειξε η τελευταία αναρρωτική άδεια που χορηγήθηκε από την επιτροπή του ΙΚΑ στον Ευάγγελο Μουντάκη, ο τελευταίος παρουσιάστηκε άμεσα προς εργασία την Μ. Πέμπτη 12 Απριλίου 2012, δίνοντας άλλη μια ευκαιρία στον εργοδότη να συνεχίζει να τον απασχολεί. Ο κος Ανδρώνης όμως και πάλι δεν τον δέχτηκε πίσω στην εργασία του- παρόλο που γνωριζε ότι ο Ευάγγελος Μουντάκης ήταν Γεν. Γραμματέας την Ένωσής μας και ότι η Επιθεώρηση Εργασίας τον είχε δικαιώσει βάση του πορίσματος που εξέδωσε κρίνοντας ΠΑΡΑΝΟΜΗ την απόλυση του- όταν επέστρεψε να αναλάβει, την Μ. Πέμπτη 12 Απριλίου 2012, πλήρως τα καθήκοντα του, αφού είχε λήξει η αναρρωτική του άδεια.


Η Ένωση Τεχνικών Τύπου Θεσσαλονίκης όπου εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο κο Καρακούλα Χρήστο, με το παρόν δηλώνει την αντίθεσή της, στην εκδικητική απόλυση του πρώην Γενικού Γραμματέα της και νυν αναπληρωματικού της μέλους στο ΔΣ της Ένωσης .


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Καρακούλας Χρήστος                             Δαρούδης Αστέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου